Vízhálózati rendszerek tervezése Veszprém

Cégünk több évtizede foglalkozik épületgépészeti munkákkal, és mindennel, ami ebbe a témakörbe tartozik, mint például a vízvezeték szerelés Veszprém vonzáskörzetében. A legkisebb problémától a legnagyobbig mindent naprakészen végzünk. Tisztában vagyunk azzal, hogy mennyi kellemetlenséget okoz akár egy kis meghibásodás is, hiszen arra az időre el kell zárnunk a vizet, amíg megoldjuk a problémát, ezért igyekszünk a leghatékonyabban és a lehető leggyorsabban dolgozni. Arra buzdítjuk ügyfeleinket, hogy már az első jeleknél hívjanak szakembert, mert ha elodázzák a dolgot, abból csak nagyobb baj lehet. Feladataink közé tartozik a vízhálózati rendszerek tervezése Veszprém megyében és annak vonzáskörzetében, ahol a szolgáltatásainkat végezzük.

Új ingatlan esetében, vagy egy régi felújításakor szükséges az új vízhálózat kiépítése, melyet megelőz egy jól átgondolt tervezés.

Miért van szükség a vízhálózati rendszerek tervezésére Veszprém megyében?

Amikor beköltözünk egy új lakásba, vagy felújítottuk régi otthonunkat, akkor azt szeretnénk, hogy évtizedekig működjön minden, többek között a vízhálózat is. Ezért van szükség a tervezésre, amelynek során lépésről lépésre átgondoljuk a feladatokat, meghatározzuk a vízvezeték útját, kijelöljük a vizes blokkokat. Ahhoz, hogy a rendszer tökéletesen működjön hosszú éveken át, többféle technológia áll rendelkezésünkre, és azt, hogy melyiket alkalmazzuk és mi módon, az a szakember feladata.

Miből áll a vízhálózat?

Az egyszerű válasz erre az, hogy csövekből, és ez igaz, viszont nem ilyen egyszerű. A vízhálózati rendszerek tervezése Veszprém környékén meghatározza azt is, hogy hol fussanak a csövek, több megoldás is lehetséges, futhatnak a falban, a padló alatt vagy a falakon kívül. Ezt a döntést közösen  hozzuk meg a megrendelővel, illetve szakmai érvekkel alátámasztva a legjobb megoldást igyekszünk nyújtani.

A teljes vízhálózatba tartozik a mosógép, mosogatógép, a csapok, a vízóra, a bukóakna, a kerti csap és a lefolyórendszer is, vagyis egy elég sokrétű rendszert építünk ki, amelynek kivitelezését kiváló szakemberek végzik, nagy tapasztalattal a hátuk mögött.

Hogyan történik a kivitelezés?

Amikor megkezdjük a kivitelezést, többféle cső közül választhatunk:

  • Horganyzott acél – egyre ritkábban használják, mert rozsdásodik
  • Polipropilén – megfelel az elvárásoknak, viszont nagy hátránya a hőtágulás, és az azzal járó kompenzációs munka
  • Ötrétegű csövek – napjainkban a legnépszerűbbek, mert ellenállnak a korróziónak, a vízkőnek és általában legalább ötven évre lehet velük tervezni, viszont a magas áruk miatt nem túl versenyképesek.
  • Rézcső – ugyancsak ideális, de drága, akár az ötrétegű csövek

Ebből látható, hogy a vízhálózati rendszerek tervezése Veszprém környéki lakosaink számára nem egyszerű dolog, nagy hozzáértést igényel, de szakembereink folyamatosan fejlesztik magukat annak érdekében, hogy a legjobbat nyújtsák megrendelőinknek.

Amire még nagyon fontos odafigyelni a tervezés során, az a csövek elhelyezésének mélysége. Az ideális vízvezeték árok 80-120 cm között van, de több tényező is közrejátszik ennek pontos meghatározásában, mint például a talaj tömörsége, a csövek vastagsága, vagy a várható terhelés nagysága. De a minimális mélységnek, a 80 cm-nek meg kell lennie, más esetben a csövek elfagyhatnak és nagy károkat tudnak okozni.

A vízhálózati rendszerek tervezése Veszprém vonzáskörzetében kizárólag épületgépészeti szakemberek közreműködésével történhet, hiszen a tervek alapján történik a kivitelezés, és ha a terv nem elég szakszerű és mindenre kiterjedő, akkor a későbbiekben az beláthatatlan következményekkel járhat, és kezdhetjük elölről az egészet. Mivel a tervezést és a kivitelezést is mi végezzük, a mi érdekünk is az, hogy ne merüljenek fel kivitelezési problémák, ezért dolgozunk a legjobb szakemberekkel, és vállalunk garanciát minden munkánkra.

Cégünk ezen kívül még sokféle épületgépészeti munkával foglalkozik, ezek közé tartozik a fűtésszerelés Veszprém megyében, de előre tekintünk és arra ösztönözzük megrendelőinket, hogy éljenek a modern technológia adta lehetőségekkel, az újszerű fűtési megoldásokkal, mint például a  hőszivattyús rendszerek telepítése, hőszivattyú szerelés, vagy a napkollektor telepítés Veszprém vonzáskörzetében.

A legegyszerűbb feladattól a legösszetettebbig mindenben otthon vagyunk az épületgépészet területén, és az egyik fő tevékenységünk, a vízhálózati rendszerek tervezése Veszprémben csakúgy, mint a kivitelezés, a legnagyobb szakmai hozzáállással történik.