Kondenzációs gázkazán telepítés Veszprém

Cégünk több évtizede foglalkozik épületgépészeti munkák tervezésével és kivitelezésével, és folyamatosan bővítjük tevékenységi körünket, alkalmazkodva az új technológiák megjelenéséhez. A fűtésszerelés Veszprém megyében az egyik fő szolgáltatásunk, és nagy előszeretettel ismertetjük meg megrendelőinkkel a megújuló energia előnyeit. Ha Ön is kisebb ökológiai lábnyomot szeretne hagyni maga után, akkor érdemes újfajta fűtésre váltani, ami nemcsak egy környezetbarát megoldás, de nem okoz meglepetést télen a fűtés számla sem. A legismertebb megoldás a napkollektor telepítés, Veszprém környékén igen népszerű. De ugyanilyen gazdaságos és bolygóbarát megoldás lehet a kondenzációs gázkazán telepítés Veszprém megye vonzáskörzetében. Ez egy modern technológiának számít, és nagy szakmai felkészültséget igényel,  munkatársaink nagy gyakorlattal rendelkeznek ezen a téren is, ezért mielőtt belevágna a változásba, mindenképpen konzultáljon szakembereinkkel.

Milyen részekből áll a kondenzációs kazán?

A kondenzációs gázkazán legfőbb része a tüzelő berendezés, amelyhez csatlakozik az égésterméket kivezető rendszer, a hidraulikai elemek, valamint a szabályzó. Nagyon fontos a kondenzvíz kivezetése, hiszen naponta több liter is távozik, ezért a legjobb megoldás visszavezetni azt a csatornába. Még egy sarkalatos pont az égéstermék elvezetése, melyhez egy speciális égéstermék elvezető rendszert építünk ki.

Mire van szükség a jó működéshez?

Ahhoz, hogy a kondenzációs gázkazán igazán jól tudjon működni, szükség van szivattyúra, keverőcsapokra, hidraulikus elemekre, ezek eljuttatják a hőt a megfelelő helyre, legyen az padlófűtés vagy egy radiátor. A kondenzációs gázkazán telepítés Veszprém megyében nem a legegyszerűbb feladat, nagyon összetett gondolkodásra és precíz kivitelezésre van szükség, ez is alapja a megfelelő működésnek, valamint az anyagminőség és a technológia. Ezen kívül a szabályzó egységek szavatolják a berendezés nagy hatásfokú működését.

Az sem mindegy, hogy hova szeretnénk telepíteni a kondenzációs gázkazánt, társasházba vagy családi házba, mert szinte biztos, hogy a kondenzációs gázkazán telepítés Veszprémben is a kémény átalakításával járhat.

Milyen a jó kémény?

A kondenzációs kazán kiépítése során a kéményt is meg kell újítani a megfelelő működés érdekében. Úgy kell átalakítani, hogy megfeleljen a kondenzációs kazán működési elvárásainak, és támogassa azt.

A megfelelő kémény anyaga lehet PPS műanyag, alumínium, műgyanta, rozsdamentes acél vagy furanflex. A furanflex műgyantával történő technológia, napjainkban az egyik legnépszerűbb kéménybélelési eljárás. A kémény akkor jó, ha korróziómentes és ellenáll a nedvességnek, miközben gondoskodik a kondenzvíz megfelelő elvezetéséről.

Ha új kazánt szeretnénk beszereltetni, első körben szükség van egy tervre, amely minden információt tartalmaz, majd engedélyeztetni kell, több helyre is be kell nyújtani a kérelmet. Amikor ezen túl vagyunk, akkor kezdődhet a kivitelezés, a kondenzációs gázkazán telepítés. Veszprém környéki lakosaink számára mindent elintézünk és kézben tartunk annak érdekében, hogy a lehető leggördülékenyebben történjen a folyamatok elvégzése, jelen vagyunk az első konzultációtól az üzembe helyezésig, munkánkra minden estben garanciát vállalunk.

Mennyibe kerül a kondenzációs gázkazán telepítés Veszprém megyében?

A kérdésre nem lehet látatlanban konkrét számot mondani, hisz az ár nagyon sok mindentől függ, több tényező is befolyásolja az ár alakulását, például az sem mindegy, hogy önálló házba vagy lakásba kerül a kazán, a kémény állapota is meghatározó, ezért mindenképp szükséges egy helyszíni felmérés, ezek után tudunk csak konkrét árat mondani. De ha még csak érdeklődik, és megkeres minket telefonon, néhány kérdés megválaszolása után tudunk egy hozzávetőleges, de nem végleges árat mondani.

Miért van szükség a karbantartásra?

Mint minden gázkészülék esetében, itt is szükséges évente egy alkalommal kihívni a szakembert, hogy átnézze a berendezést, ha kell, ki is tisztítsa azt, mert ezzel meghosszabbítjuk a kazán életét, optimalizáljuk a működését, és kizárhatunk olyan meghibásodást, ami a későbbiekben kellemetlenségeket okozhat. Ha elhanyagoljuk a karbantartást, az nagy anyagi veszteséggel is járhat, amit megspórolhatott volna. Az évente egyszeri ellenőrzés korántsem kerül annyiba, mint egy meghibásodás kijavítása, és ha ez a fűtési idényben történik, akkor még nagyon kellemetlen is. Fordítson gondot a karbantartásra, mert a kondenzációs gázkazán telepítés Veszprém megye lakosai számára csak így lesz teljes és problémamentes.