A Fűtésrendszer tervezése Veszprém

Ma már látható, és a saját bőrünkön és pénztárcánkon érezhető, hogy mennyire fontos a korszerű fűtés. Aki épp lakásfelújítás előtt áll, vagy házat épít, annak tudnia kell, hogy ez egy olyan befektetés, ami megtérül, valamint jóval kisebb ökológiai lábnyomot hagyunk magunk után, ami szintén egyre több embernek fontos tényező. A hagyományos fűtési eljárások egyre elavultabbak és egyre drágábbak lesznek.

Milyen a korszerű fűtés?

Korszerű fűtésről akkor beszélünk, amikor a lehető legkevesebb energia fogyasztás mellett magas komfortérzetet biztosít, és a környezetet sem szennyezi. A fűtés kialakítását minden esetben megelőzi a fűtésrendszer tervezése. Veszprém megyében és közvetlen környezetében hatékonyan végezzük munkánkat, és minden fajta fűtésrendszert a legnagyobb szakértelemmel végzünk, de a szívünk csücske nekünk is a megújuló energia, ezért tevékenységünk között található a napkollektor telepítés Veszprém környékén, vagy a hőszivattyús rendszerek telepítése, hőszivattyú szerelés. Azért dolgozunk nap mint nap, hogy minél több emberrel megismertessük a gazdaságos energia fogyasztást, mert ez nem a jövő, ez már a jelen, és most érdemes változtatni. Természetesen több lehetőség is van, és mi segítünk megtalálni a legjobb megoldást, hiszen hosszú évtizedekre döntünk otthonunk fűtéséről.

A fűtésrendszer tervezése Veszprém megyében és az egész Balaton-felvidéken a legnagyobb körültekintéssel történik, kiszámoljuk a hőszükségletet, figyelembe vesszük az épület adottságait, a legapróbb dolgokra is odafigyelünk, és egy felmérés után kezdünk neki a tervezésnek, majd a tervek alapján a kivitelezésnek.

Hogyan történik a fűtésrendszer tervezése Veszprém megyében?

A fűtési terv tartalmazza mindazt az információt, amit a kivitelezés során be kell tartanunk lépésről lépésre. Ez nagy segítséget nyújt a munkánk során. Nagy vonalakban a dokumentáció tartalmazza a

 • Kiszámolt hőszükségletet
 • A radiátorok méretezését
 • A hőtermelő berendezés méretezését
 • A kapcsolási rajzot
 • Szerelvénylistát a tervezett elemekről
 • A csővezetékek hidraulikai méretezését
 • Műszaki leírást

Ezeknek ismeretében kezdünk neki a munkálatoknak, és így biztosak lehetünk abban, hogy a lehető legjobb munkát végeztük. Cégünk a folyamatok összességét végigkíséri, mi végzünk mindent a tervektől a megvalósításig és a beüzemelésig, így megrendelőink megbizonyosodhatnak arról, hogy a fűtésrendszer tervezése Veszprém megyében a legnagyobb szakmai hozzáértéssel történik és személyre szabottan készítjük el. Nincs két egyforma ház, így minden fűtésterv is más valamennyire.

Melyek a gazdaságos fűtésrendszerek?

A fűtésrendszerek igen sokfélék lehetnek, sokféleképpen működhetnek, és az áruk is különböző, ám ha a megfelelőt választja, akkor előbb-utóbb megtérül az ára. Az alábbiakban felsorolunk néhány népszerű és gazdaságos fűtési rendszert a teljesség igénye nélkül, hogy ha esetleg Ön is változtatni szeretne, akkor tudnia kell, hogy az első lépés, ha konzultál velünk, és azután történik a fűtésrendszer tervezése Veszprém vonzáskörzetében.

 • Radiátoros fűtésrendszer – jelenleg a leggyakoribb fűtés fajta. A radiátorok elhelyezésénél figyelembe kell venni azok elhelyezését, hogy minél hatékonyabban tudjanak fűteni. A legjobb megoldás az, ha a külső falhoz, az ablak alá helyezzük a fűtőtesteket, így a legoptimálisabb a hőmérséklet eloszlása.
 • Fan-coil fűtés – a fűtés, illetve a hűtés központilag történik, irodaházakban, szállodákban is szívesen alkalmazzák, újszerű technológia
 • Felületfűtési rendszerek – ezekkel tudjuk legjobban megvalósítani a hőleadást. Ezen belül ismerünk, padlófűtést, mennyezet fűtést, falfűtést, melyek alkalmasak hűtésre is.
 • Hőszivattyús fűtési rendszer – környezetbarát és energiatakarékos megoldás, magas komfortérzetet biztosít, nyáron a hűtést is elvégzi, mindezt igen költséghatékonyan.
 • Kondenzációs gázkazán – ma már kizárólag zárt égésterű kondenzációs kazánt lehet használni, ezzel kizárjuk a szénmonoxid mérgezés lehetőségét. A fűtésrendszer tervezése Veszprém megyében is ezek figyelembe vételével készül, az előírásoknak megfelelően. A kondenzációs fűtésrendszer akkor dolgozik megfelelően, ha törekszünk a legalacsonyabb fűtővíz beállításra, ugyanis a használat során igen sok kondenzvíz folyik el, amit visszavezetünk a vízvezetékbe.

Ha Ön új fűtésrendszer kialakításán gondolkodik, mert hosszú távon szeretne biztonságot és költséghatékony megoldást, akkor keressen meg minket, mi egy rövid felmérés után fel tudjuk ajánlani a legkedvezőbb megoldást. Az már nem kérdés, hogy érdemes-e váltani, a fontos az, hogy a legjobbat kapja.