Gáztervezés Veszprém

Akár lakóházban, akár ipari ingatlanban történik olyan átalakítás, amely érinti a gázhálózatot, a kéményt vagy a kazáncserét, akkor mindenképpen szükséges egy gáztervezés, Veszprém környéki ügyfeleink nyugodtan fordulhatnak hozzánk ez ügyben, hiszen rendelkezünk azokkal a szakirányú végzettségekkel, amelyek feljogosítanak minket egy szakszerű gázterv elkészítésére. Ha Ön a sokféle fűtési forma közül a gázzal való fűtést választja, akkor ezeket a teendőket a tervek elkészítésétől a megvalósításig ránk bízhatja, csapatunk az épületgépészet minden területén sok éves tapasztalattal bír.

Hogyan történik a gáztervezés Veszprém megyében?

Fontos tudni, hogy aki ilyen munkálatokra készül, mindenképpen bele kell kalkulálni a kémény megújítását és az azzal járó költségeket. Természetesen a gáztervben ez is részletesen le van írva.

A gáztervnek úgy kell kinéznie, hogy tartalmaznia kell a jelenlegi állapotot és a felújított, engedélyeztetni kívánt állapotot is. Ha kazánt is cserélünk, fel kell tüntetni a gyártót, a típust és egyéb adatokat.

Amikor elkészült a gázterv, azt be kell nyújtani az adott gázműhöz, aki 15 napon belül elfogadja és engedélyezi a kivitelezést. Előfordulhat az is, hogy valamilyen adatot pótolni kell, ebben az esetben ki kell egészíteni a gáztervet a kért adatokkal, és újból be kell nyújtani. Mivel cégünknek már nagy gyakorlata van ezen a téren, az engedélyeztetések és a gáztervezés Veszprém megyében gyorsan és hatékonyan működik.

Amikor megkapjuk az engedélyt, akkor megkezdődhetnek a munkálatok. Mindent kézben tartunk, mindent mi végzünk a tervektől a beüzemelésig, ez a megrendelőnek nagy könnyebbséget és idő megtakarítást jelent.

Fontos azt megjegyezni, hogy ha kezünkben vannak az engedélyek, és megkezdjük a kivitelezést, akkor semmiképpen nem szabad eltérni a tervben szereplő leírásoktól, mindent úgy kell elvégezni, ahogy az a dokumentumban szerepel. Ha mégis szükségét érezzük a változtatásnak, az egy újabb módosított engedély benyújtással jár, és amíg nem kapjuk meg az újabb engedélyt, addig a munkálatokkal le kell állni. Ha ránk bízza a gáztervezést Veszprém vonzáskörzetében, gyorsan és profi hozzáállással végzünk el mindent.

Miért szükséges az ellenőrzés?

A munkálatok befejeztével még van egy fontos momentum, ez a munka ellenőrzése. A gázművektől kijön egy munkatárs, aki megnézi, hogy minden a terv szerint készült-e el, ellenőrzi a bekötést, a csőnyomvonalat, a mérőórát és minden olyan dolgot, ami szerepel a tervezetben. Ha mindent rendben talál, akkor kapunk egy tanúsítványt erről, ezek után a változtatás nem lehetséges. Azért van szükség ilyen alapos ellenőrzésre, mert ha nem tartjuk be a tervet, akkor annak beláthatatlan következményei lehetnek, a gáztervezés Veszprém megyében ezért is olyan fontos számunkra, és igyekszünk a legnagyobb körültekintéssel elvégezni, a későbbi félreértések elkerülése érdekében.

A tanúsítvány kézhezvételétől számított hat munkanapon belül megkezdődik a gázszolgáltatás.

Egy fontos részlet: a kémény

A gáztervet csak úgy tudjuk benyújtani, ha abban szerepel egy kéményseprői szakvélemény, amelyet csak akkor kapunk meg, ha biztosítjuk az égéstermék szakszerű elvezetését. Amikor elvégezzük a kémény átalakítási munkálatait, akkor mi, mint kivitelezők nyilatkozunk arról, hogy megfelelő anyagokat használtunk és szakszerűen jártunk el, a megfelelő technológiát alkalmazva. Ezért fontos, hogy olyan kivitelezővel dolgozzunk, aki szakszerűen végzi el a kémény felújítási munkálatokat. Cégünk minden jogosultsággal és tapasztalattal bír e téren, és biztos lehet benne, hogy a gáztervezés Veszprém környékén a legnagyobb odafigyeléssel történik. Bízza ránk az egész folyamatot, mi mindent elintézünk Ön helyett, hiszen a mi érdekünk is, hogy gördülékenyen történjen az adminisztratív rész, mert csak az engedélyek birtokában tudjuk elkezdeni a kivitelezési munkákat.

Tevékenységeink

Nemcsak a gázzal való fűtés területén vagyunk otthon, minden épületgépészeti tevékenységet nagy gyakorlattal és szakmai tudással végzünk, sőt az energetikai szaktanácsadás Veszprém megyében egyre népszerűbb szolgáltatás, vagy a hőszivattyús rendszerek telepítése, hőszivattyú szerelés is tevékenységeink közé tartozik, valamint a vízhálózati rendszerek tervezése Veszprémben a feladataink egyike. Élen járunk az innovatív megoldások bevezetésében, folyamatosan képezzük magunkat, hogy napra készek legyünk a gyorsan fejlődő technológiák alakulásának, és igyekszünk mindig a legjobb minőséget nyújtani.